Hagedam Rogaland

Alt innen hagedam

Blogg

vis:  hele / oppsummering

Høst

Skrevet den Comments kommentarer (0)

Høst er her og det er på tide å klargjøre dammen for vinteren. Løv og annet organiske ting som faller ned i dammen, synker til bunnen og bygger opp ett næringsdepot av organisk materiale. Selv på vinteren forbruker nedbrytningsprosessen oksygen.

Hvis det finnes mye løv og annet organisk avfall i dammen vil faren for oksygentomt vann og sumpgasser øke. For å få tilført oksygen som er livsviktig for alle levende organsimer kan man benytte en liten pumpe som sørger for en åpen råk i isen.

Du kan hindre at løv og annet rusk faller i dammen ved å spenne opp ett løvnett. Når de siste bladene har falt fra trærne, fjerner du løvnettet og klipper vekk visne planter.

Til slutt fjerner du så mye møkk og slam fra bunnen som mulig. Bruk f.eks en finmasket hov, eller det vi synes er best med en kraftig hevert (Stor dimensjon). Evt. en damstøvsuger. Da får man samtidig byttet ut litt vann, noe man uansett bør gjøre, ca 1/3 av vannet.

Eggene begynner å klekke igjen...

Skrevet den Comments kommentarer (0)

Vi har hatt lek i privat dam flere ganger dette året, vi har pr idag ca 400 stk på 4-6 cm og idag begynte eggene fra siste lek å klekke.
Hunn fisken var en gammel fisk så det var utrolig mye egg, men også mye saprolegnia sopp på børstene og eggene.

Til neste år vil jeg prøve å ha i litt KP så fort leken er ferdig, forhåpentligvis vil det hindre soppangrep neste år.

Klargjøring til sesongen 2020

Skrevet den Comments kommentarer (0)

Vi jobber i disse dager knallhardt for å være oppe og går til sesongen 2020, vi har i 2019 ikke hatt drift da vi har bygget om og laget nye kar til å ha japansk koi i store størrelser inne. Vi jobber med å ta over varelageret til nå nedlagte Hagedammen.no.

Vi gleder oss til neste sesong med godt utvalg innen utstyr, fisk og service. Håper å se deg neste år.


Tor Olav


Rss_feed